Na prvoj regionalnoj konferenciji digitalne medicine “Budućnost je sada” svakako je najpozitivniji utisak na predstavljanju startup-a ostavila tvrtka Core Interface.

Riječ je o domaćem timu iza kojeg se kriju liječnici, inženjeri i znanstvenici, a koji su uspješno razvili aplikaciju TinnitusOFF koja rješava neugodno zujanje u uhu koje ozbiljno utječe na kvalitetu života mnogih.

Kontaktirali smo jednog od suosnivača tvrtke, Natka Becka, koji nam je otkrio više detalja realizaciji samog projekta, ali i otkrio tko točno stoji iza Core Interface-a, čime se trenutno bave i kakvi su im planovi u bliskoj budućnosti.

15.04.2016., Zagreb - U Hypo centru u organizaciji Vecernjeg lista i ordinacije hr. odrzana je knferencija Buducnost je sada. Prezentacija Startupova Photo: Davor Visnjic/PIXSELL
15.04.2016., Zagreb – U Hypo centru u organizaciji Vecernjeg lista i ordinacije hr. odrzana je knferencija Buducnost je sada. Prezentacija Startupova
Photo: Davor Visnjic/PIXSELL

“Prije 5 godina moj najbolji prijatelj i kolega dr.Raphael Bene i ja smo radili puno na prevenciji moždanog udara u udruzi s akademkinjom Demarin, što je dovelo do toga da smo počeli razvijati programe za rehabilitaciju nakon moždanog udara. Kasnije smo shvatili da se brojna rješenja koja koristimo u tom radu mogu pretočiti u proizvode, koje možemo nuditi diljem svijeta. Bez ikakvog znanja o poduzetništvu smo se upustili u tu veliku avanturu.” odmah na početku objasnio nam je Natko kada smo ga pitali kako je ustvari nastala njihova poduzetnička ideja.

“Najveća potpora na samom početku su nam bili Branimir Vajda, koji nam je otvorio vrata i naučio nas osnovama poslovanja, kao i Damir Martinko, koji se pridružio kao partner u priči i postao nam osim prijatelja i mentor.” dodaje.

“Prije 2 godine došli smo do Core Incubatora, koji nam je omogućio investiciju, koja nam i dan danas omogućava rad. Tim nam raste od prvog dana i sada imamo fiksnu petorku u uredu, koja se svaki dan bori sa novim izazovima. To su Ivan Fabek, prvi čovjek naše firme za pitanja tehnologije i kvalitete, Marin Mindoljević, naš čovjek za sport, networking i dobru atmosferu i najmlađi član, Ivan Jonjić, friško diplomirani ekonomist, koji nam je dao injekciju poslovnog sklopa.” ističe.

Što se tiče njihove najpoznatije aplikacije TinnitusOFF i kako je uopće došlo do ideje za njezin razvoj, Natko objašnjava:

“Raphael i ja smo primijetili da brojni pacijenti uz svoje druge tegobe pitaju i za šum u uhu, pa smo istraživali po tom pitanju znanstvena dostignuća. Pročitali smo nekoliko radova koji se tiču novog oblika znanstveno dokazane terapije i odlučili da nam to bude prvi projekt i pokušaj da izbacimo proizvod na tržište. Danas smo još uvijek zatvoreni samo za ljude iz beta testa, a od ukupno 3000 prijava imamo oko 280 ljudi koji svakodnevno koriste aplikaciju uz jako dobre rezultate.

tinnitus-screenshot-1
izvor

“Uskoro će isti biti i javno objavljeni, a i aplikacija izlazi na iOS tržište u 11. mjesecu.” dodaje.

Ali da su dečki usmjereni i na razvoj drugih projekata govori i činjenica da su za pripremu aplikacije za mentalni neurofeedback na kojem trenutno rade, trening radili u suradnji sa našim NBA igračima i najboljim šuterima poput Slavena Rimca.

Osim toga, razvili su i proizvod Brainalyser koji je nastao iz potrebe za snimanjem videa i EEG signala za potrebe istraživanja, ali je na kraju Ivan Fabek isprogramirao super alat, kako Natko kaže, koji je danas proizvod namijenjen psiholozima, mentalnim trenerima i trenerima u raznim sportovima. Tu je i proizvod koji će uskoro ugledati svijetlo dana Hit The Gold, aplikacija koja služi za mentalnu neurofeedback pripremu streličarima, koju su napravili u suradnji sa hrvatskim trenerima Dubravkom Budenom i Lanom Koller, te najboljim streličarima ovih prostora, Domagojem Budenom i Mariom Vavrom, koji su ujedno i ambasadori aplikacije. Upiti za aplikaciju stižu iz cijelog svijeta, a neki od najboljih streličara i trenera koriste beta verziju i savjetuju nas o poboljšanjima koja ćemo implementirati prije izlaska na tržište.

“Da stvar bude zanimljivija u suradnji s Varaždinskim Toplicama, KB Dubravom i KBC Rebrom dokazujemo korist našeg neurorehabilitacijskog projekta Multi Illusion Table” Natko dodaje.

http://www.youtube.com/watch?v=Kix_p9kzXVc

Osim vrlo uspješnog beta testiranja TinnitusOFF aplikacija i velikog odaziva, te jako dobrog feedbacka za Hit The Gold aplikaciju, Natko ističe da je on prvi najponosniji na njihov osobni rast i količinu znanja koju su svi skupa stekli.

“Sada nas čeka najteži korak za ekipu koja nije poslovno iskusna, a to je test tržišta i zarada.” dodaje.

Za planove u budućnosti, Natko napominje kako su najjači tako da su isplanirali što mogu sve raditi do otprilike 2047., ali se trenutno usmjeravaju na sljedeće 4 godine s obzirom na to da ih realnost uvijek vraća na zemlju, iako svakih pet minuta polete prema nebu.

O Core Interfaceu i ovom već sada dovoljno uspješnom timu, više informacija možete pronaći na web stranici www.coreinterface.org, a inače su, Natko dodaje, gotovo uvijek dostupni u Hondlovoj u Zagrebu. Više detalja možete vidjeti i na stranicama TinnitusOFF-a, kao i za Hit the Gold, a oba projekta imaju svoj kanal na društvenim mrežama.

Za kraj, pitali smo Natka kakvi su njegovi dojmovi sa konferencije obzirom na pozitivne reakcije prisutnih na predstavljanje njihovog projekta:

“Niti jedna stvar koju napravite u karijeri nije toliko bitna kao iskustvo, tako da je svaki nastup, svaki razgovor iznimno vrijedan, pa je tako bilo i na konferenciji, gdje smo osim pitchanja imali prilike i razgovarati sa jako pametnim ljudima iz industrije. Takvi skupovi moraju rasti i privlačiti što veći broj startupova i firmi iz branše, kao i investitora, kako bi se razmjenjivala iskustva, sklapala partnerstva i omogućile investicije. Jako podržavam ovu inicijativu i želim samo da nas iz godine u godinu ugodno iznenadi.” Natko zaključuje.

* Predstavite i vi svoju poduzetničju ideju putem našeg bloga! Ako se vaš startup bavi medicinom ili imate rješenje kako poboljšati farmaceutske procese ili brigu za zdravlje pacijenta, pošaljite nam kratki info sa kontaktom vaše tvrtke na sljedeću e-mail adresu i predstavite svoje poslovanje i ideju našoj publici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *