U Zagrebu, 13.04.2018. održat će se III. Regionalna konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“.

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa kao što su farmaceutske, medtech i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom.

Konferencija će se baviti temama kao što su mjerenje ishoda liječenja, e-zdravstvo i implementacija Integriranog zdravstvenog informacijskog sistema u Republici Hrvatskoj, osjetljivim pitanjem dostupnosti i korištenja osobnih podataka, a također će se osvrnuti i na primjenu digitalnih dosijea pacijenata i ostalih najnovijih dosega u digitalizaciji te novim tehnologijama koje su primjenjive u zdravstvu.

Sigurna razmjena podataka i njena regulacija omogućiti će ili olakšati i druge digitalne projekte u medicini. Poboljšanje tehnologije omogućilo nam je rješenja koja su omogućila značajno poboljšanje u adherenciji, odnosno boljem pridržavanju savjeta liječnika o uzimanju terapije. A bolja adherencija utječe na poboljšanje rezultata terapije.

No za dodatno poboljšanje rezultata terapije važno je i da postoji sustavan pristup, a on je moguć jedino efikasnim mjerenjem ishod liječenja. Mjerenjem ishoda na sustavan način moglo bi donijeti efikasniju primjenu terapija, a samim time i bolje rezultate za pacijenta. Krajnji cilj ovakvog inovativnog pogleda na zdravstvo je veća vrijednost pacijentu za isti novac. Tehnologija koja bi to omogućila je već dostupna. Potrebno je ustrojiti procese i omogućiti svim značajnim dionicima u zdravstvu da daju doprinos ovakvim poboljšanjima.

Konferencija će omogućiti se povezivanje i suradnja između IT i farmaceutske, medtech industrije fokusirane na projekte koji donose opipljivu korist za pacijenta.

“Budućnost je sada” organizirana je po prvi puta 15.travnja,2016. godine u Zagrebu te je okupila više od 380 sudionika koji su potvrdili svoje veliko zadovoljstvo programom te zanimljivim i korisnim panelima čime se potvrdilo da su ovakvi skupovi vrlo važan poticaj za daljnji napredak. Nakon toga je održana još jednu konferencija u Zagrebu te u Beogradu.

Prijave i program dostupni su na OVDJE, a za sva pitanja i dodatne informacije kontaktirajte nas putem e-mail adrese andrea.stanicic@hit-konferencija.hr. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *