Nakon tri uspješno održane konferencije u Zagrebu, dvije u Beogradu te jedne u Bratislavi, 7. konferencija digitalne medicine „Budućnost je sada“ održat će se 29.03. 2019. godine u Zagrebu.

 

Cilj konferencije je okupiti lidere razvojnih procesa iz područja digitalne medicine iz regije i Europe. Na konferenciji će sudjelovati svi sudionici tog procesa kao što su farmaceutske i IT tvrtke, državna i lokalna administracija, liječnici, osiguravatelji, startup tvrtke te male i srednje tvrtke koje se bave zdravstvom.

Konferencija će se baviti temama kao što su mjerenje učinaka terapije, e-zdravstvo, patient supportive programi te osjetljivim pitanjem dostupnosti i korištenja osobnih podataka, a također će se osvrnuti i na primjenu nove EU regulative o zaštiti osobnih podataka (GDPR) i ostalih najnovijih dosega u digitalizaciji te novim tehnologijama koje su primjenjive u farmaceutici te medicini. Također će tvrtke koje imaju digitalna rješenja koje koriste u komunikaciji sa zdravstvenim radnicima ili pacijentima predstaviti ta rješenja. Samim time omogućit će se povezivanje i suradnju između IT i farmaceutske industrije fokusirane na projekte koji donose opipljivu korist za pacijenta.