gallery/social-media
gallery/social-media (4)
gallery/social-media (1)
gallery/a619c17eb229f3fdddbd5819fb757958_63x62
gallery/youtube-icon
gallery/oie_transparent dark_blue
gallery/light
September 29th, 2017
HOTEL MOSKVA
gallery/future_is_now_logo

U organizaciji tvrtke HIT konferencija29. rujna, 2017. u hotelu Moskva u Beogradu održana je konferencija digitalne medicine pod nazivom „Budućnost je sada“.

 

Ovo je treća po redu održana konferencija koja za cilj ima na jednom mjestu okupiti sve koji sudjeluju u procesu razvoja zdravstvenog sustava kako bi se potaknula njegova efikasnost, a po prvi puta se održala ove godine i u Beogradu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uz predivan ambijent hotela Moskva osim razmjene iskustva, konferenciju su obilježile dinamične panel diskusije te zanimljiva i edukativna predavanja renomiranih predavača koji su uz veliki interes okupljenih sudionika doprinijeli još jednom uspješnom održavanju konferencije.

 

Konferencija se bavila ključnim temama kao što su eZdravstvo i implementacija Integriranog zdravstvenog informacijskog sistema u Srbiji te se osvrnula na projekte zasnovane na mjerenju učinaka u zdravstvu koju omogućava suvremena tehnologija i kreiranje mjera na osnovu ovih rezultata.

 

Pred više od 100 okupljenih sudionika, konferenciju je otvorila direktorica Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje dr. Verica Lazić, a pred okupljenima se  također obratila i predstavnica upravnog odbora AmCham Srbija, Diana Gligorijević. Obje su naglasile važnost ovakvih interdisciplinarnih okupljanja te značaj informatizacije u zdravstvu i ostalim sferama poslovnog i javnog života u Republici Srbiji.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O potencijalu digitalne transformacije zdravstvenog sustava, mogućim uštedama i koristi koju bi njezinom implementacijom imali pacijenti, medicinske sestre, ali i farmaceutske kompanije, u dinamičnoj panel diskusiji odgovore su ponudili bivša ravnateljica Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i konzultant Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije Tatjana Prenđa Trupec, direktor Lekarske komore Srbije dr. Milan Dinić, član Upravnog vijeća INOVIA-e Ivan Krpić te advokat u suradnji advokatske kancelarije Karanović/Nikolić Sanja Spasenović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kakva rješenja vezana za digitalnu transformaciju zdravstvenom sektoru može ponuditi tvrtka Aruba, a Hewlett Packard Enterprise, u edukativnom i zanimljivom predavanju predstavio je Igor Grčić regionalni menadžer za Rumunjsku, Adriatic regiju, Sloveniju i Bugarsku. Što moderne tehnologije i digitalizacija zdravstva donosi te zašto možemo reći da je budućnost digitalne medicine prisutna već sada, ispričao je Aleksandar Bijelić, viši menadžerski savjetnik iz tvrtke Deloitte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenciji je prisustvovao i Peter Bristot, direktor Integriranih zdravstvenih rješenja iz jedne od najvećih svjetskih kompanija iz područja medicinske tehnologije, tvrtke Medtronic, koji je pred okupljenima objasnio kako nove tehnologije mogu donijeti poboljšanje za zdravstveni sistem te kvalitetniju i efikasniju brigu za pacijenta. O mjerenju učinaka terapije i zahvata na pacijentima te benefitima koje može donijeti zdravstvenom sustavu, u panel diskusiji odgovore je ponudio zajedno sa Tatjanom Prenđom Trupec, bivšom ravnateljicom Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje i konzultantom Svjetske banke i Svjetske zdravstvene organizacije te Željkom Markovićem, također višim menadžerskim savjetnikom iz tvrtke Deloitte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraj programa obilježila je prezentacija Vere Nunič, voditeljice startup centra u Tehnološkom parku Ljubljana koji ujedno slovi kao najveći inovativni ekosustav za komercijalizaciju znanja i tehnologije u jugoistočnoj Europi te je predstavila njihov dosadašnji rad, razvoj i projekte. Samim time je naglasila važnost poticanja razvoja i suradnji sa startup tvrtkama, osobito kada je riječ o inovativnim zdravstvenim rješenjima koje mlade tvrtke nude.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konferenciju „Budućnost je sada“ su podržale vodeće farmaceutske i IT tvrtke poput Medtronic, Aruba, a Hewlett Packard, Deloitte, Sanofi Aventis, AmCham, Francusko-srpska privredna komora, Cotrugli Business School, Wiener Städische osiguranje, udruženje proizvođača inovativnih lekova INOVIA te RFZO, a uz pozitivne komentare okupljenih možemo zaključiti kako su svi zadovoljni potaknutim raspravama i da je ovo tek početak jer su upravo ovakvi skupovi jedan od faktora koji potiču napredak.

 

gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6966
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6908
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6927
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6945
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6972
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6943
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_7014
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_7058
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_7065a
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_7069
gallery/beograd_digitalna_medicina_29_09_2017_6997