gallery/social-media
gallery/social-media (4)
gallery/social-media (1)
gallery/a619c17eb229f3fdddbd5819fb757958_63x62
gallery/youtube-icon
gallery/oie_transparent dark_blue
gallery/gdpr_edukacija

U punoj dvorani hotela Antunović u Zagrebu, 24.01.2018. održana je edukacija “Nova EU regulativa o zaštiti osobnih podataka GDPR” u organizaciji Udruge poslodavaca u zdravstvu i tvrtke HIT konferencija.


Naime, svaka organizacija koja koristi osobne ili osjetljiva podatke, mora biti u skladu s uredbom EU o zaštiti osobnih podataka koja stupa na snagu 25.05.2018., a posljedice nesukladnosti mogu biti velike. Novčane kazne mogu doći i do 4% globalnog prometa organizacije, odnosno 20 milijuna eura.

 

S obzirom na to da zdravstveni podaci spadaju u posebno osjetljive podatke, zaštita osobnih podataka nova je i iznimno važna tema za vodeće ljude hrvatskih bolnica, HZZO-a, ljekarni, farmaceutskih i drugih zdravstvenih tvrtki i institucija.

 

Kako postići usklađenost s regulativom? Postoji li razlika između bolnica u vlasništvu države ili županija i privatnih zdravstvenih ustanova i farmaceutskih i Med Tech kompanija? Da li su ljekarne i lanci ljekarni podložni regulativi i tko je odgovoran za usklađivanje s uredbom?

Ovo su samo neka od važnih pitanja kojih se edukacija dotaknula, a koja su  otvorila još niz drugih pitanja kada se počne razmišljati o primjeni nove EU regulative.

Photo: UPUZ