Kontaktiraj nas brzo u lako!

Edit Template

FUTURE IS NOW

AI zelena tranzicija |

Razmjena znanja

Povezivanje i poslovne prilike

Podizanje svijetsi o etičkim pitanjima

Informacije o novim trendovima

Platforma za uspotavljanje komunikacije

među državnim tijelima, javnošću, regulatorima i tvrtkama koje su zainteresirane za područje umjetne inteligencije i zelene transformacije.

Konferencija se bavinključnim pitanja primjene umjetne inteligencije u području zdravstva, financija i industrije.

Također za cilj ima prepoznati disrupcije i jedinstvene projekte u široj regiji koje omogućuje primjena umjetne inteligencije i modernih tehnoloških rješenja.

FUTURE IS NOW - AI & green disruption prvi put se održala 05.12.2023. u Zagrebu

Umjetna inteligencija je već duboko prodrla u pojedina područja života. Pojavom ChatGPT-a približila se i većini građana, što je izazvalo veliku medijsku pozornost. Paralelno s tim, zelena tranzicija također ostvaruje disruptivni učinak. Korsti se za optimizaciju energetske potrošnje, upravljanje pametnim sustavima za praćenje i smanjenje emisija, te analizu podataka o okolišu.

No, unatoč zabrinutosti u daljnji razvoj i budućnost, i umjetna inteligencija i zelena tranzicija pružaju izuzetne prilike za hrvatske tvrtke i pojedince koji se educiraju u tom smjeru. Ova tema bila je u središtu konferencije pod nazivom “FUTURE IS NOW – AI & green disruption”, koja je okupila stručnjake i predstavnike vodećih hrvatskih firmi u WESPA Business & Lounge u Zagrebu.

Cilj konferencije bio je pružiti odgovore na sve učestalija pitanja o tome kako primjena umjetne inteligencije i zelene tranzicije sve više utječu na nas.

  • Konferencija se održala uz podršku Predstavništva Europske komisije u Zagrebu te je u programu sudjelovala v.d. voditeljica Andrea Čović Vidović.

  • Na konferenciji se raspravljalo o tome koliko je umjetna inteligencija značajna za korištenje u bankarskom sektoru i za poslovanje i za klijente kao drugim segmentima hrvatskog društva. Također govorilo se i o konkretnim primjerima poboljšanja operativnih procesa i doprinosa AI tehnologije u kratkoročnoj i dugoročnoj perspektivi.

  • U panel diskusiji su sudjelovali uz Andrea Čović Vidović, predstavnici vodećih banaka, Draženko Kopljar, član Uprave PBZ-a, Pavel Vinter, član Uprave Zagrebačke banke i Ivan Soldo, član Uprave Hrvatske poštanske banke.

  • Vodeći hrvatski konzultant, Vedrana Antoljak, održao je predavanje na temu kako umjetna inteligencija može raditi rame uz rame s ljudima, pridonoseći boljoj inovativnosti i većoj produktivnosti na radnom mjestu, bez zamjene ljudske radne snage.

  • Jozo Džakula, direktor informatike tvrtke konzum, u svom predavanju govorio je o njezinom utjecaju ne samo na budućnost poslovanja već i na nas kao potrošače.

  • Zoran Miliša, predsjednik Uprave tvrtke ENNA Opskrba, Damir Stepanić, direktor IT-a i digitalizacije, E.ON Hrvatska, Božidar Poldrugač, član Uprave KONČAR i Adriana Anić Antić, pomoćnica ravnatelja, Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije podijelili su konkretne primjere digitalnih rješenja za optimizaciju energetskih rješenja. Istaknuvli su prednosti, ali i tehničke izazove u implementaciji zelene energetske tranzicije.

  • Govorilo o konkretnim primjerima primjene umjetne inteligencije u zdravstvu, uz predstavljanje Hrvatske elektroničke medicinske edukacije Hrvatske liječničke komore i projekta Studentskog zbora Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta pod nazivom "AI u zdravstvu - Tko tu koga sluša?".

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

FUTURE IS NOW HIT konferencija © 2024 Kutnjački put 15, 10000 Zagreb, Croatia, European Union OIB: 21110311035
IBAN: HR9823600001102511858

Privacy Policy

© 2023 HIT konferencija design